Koude macaroni met kip en groenten

10/06/11 om 14:47 - Bijgewerkt om 14:47

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 3 eieren
  • 2 tomaten
  • 1 prei
  • 150 g verse doperwten
  • 1 bakje champignons
  • 1 kropje roodlof
  • 1 bosje peterselie
  • 1 biologische braadkip
  • 250 g macaroni
  • peper en zout
  • mayonaise

Bereidingswijze

Kook de eieren hard en snijd ze in vier. Snijd de tomaten eerst in vier, verwijder de zaadjes en snijd de kwarten vervolgens in kleine blokjes. Snijd de prei in stukken van 2 cm en kook ze beetgaar. Laat afkoelen. Kook de erwtjes beetgaar en laat ze schrikken onder koud stromend water. Blancheer de champignons even in kokend water met citroensap. Snijd het roodlof fijn en hak de peterselie grof. Kook de kip gaar met kruiden naar keuze, laat afkoelen, trek er het vlees af en snijd in kleine blokjes. Kook de gebroken macaroni beetgaar en laat schrikken onder koud stromend water. Meng alle ingrediënten in een grote kom, breng op smaak met peper, zout en mayonaise en bestrooi met de grofgehakte peterselie.

Lees meer over:

Onze partners