Koude komkommersoep

09/06/11 om 15:46 - Bijgewerkt om 15:46

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6:

  • 2 komkommers
  • 5 dl yoghurt natuur
  • 2 dl verse room
  • 100 gehakte walnoten
  • 1 dl extra vierge olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 10 stengels bieslook
  • peper en zout

Bereidingswijze

Schil de komkommers, snij ze overlangs in tweeën en haal de pitten eruit. Snij het vruchtvlees in blokjes en leg ze in een zeef. Bestrooi met grof zout en laat 30 minuten uitlekken. Spoel ze onder de waterstraal en droog ze af met een keukenhanddoek.

Doe de komkommer en de yoghurt samen in de kom van een mixer. Breng op smaak met peper en zout. Voeg er tijdens het mixen de olijfolie in een fijn straaltje aan toe. Meng de room onder het mengsel zonder te mixen.

Doe er dan de gehakte walnoten, de fijngehakte lookteentjes (zonder kiem) en de fijngesneden bieslook Bij. Laat een uur rusten in de koelkast. Versier vlak voor het opdienen eventueel met enkele reepjes komkommer.

Lees meer over:

Onze partners