Koude komkommersoep

  • Moeilijkheid

Voor 6:

2 komkommers

5 dl yoghurt natuur

2 dl verse room

100 gehakte walnoten

1 dl extra vierge olijfolie

3 teentjes knoflook

10 stengels bieslook

peper en zout

Schil de komkommers, snij ze overlangs in tweeën en haal de pitten eruit. Snij het vruchtvlees in blokjes en leg ze in een zeef. Bestrooi met grof zout en laat 30 minuten uitlekken. Spoel ze onder de waterstraal en droog ze af met een keukenhanddoek.

Doe de komkommer en de yoghurt samen in de kom van een mixer. Breng op smaak met peper en zout. Voeg er tijdens het mixen de olijfolie in een fijn straaltje aan toe. Meng de room onder het mengsel zonder te mixen.

Doe er dan de gehakte walnoten, de fijngehakte lookteentjes (zonder kiem) en de fijngesneden bieslook Bij. Laat een uur rusten in de koelkast. Versier vlak voor het opdienen eventueel met enkele reepjes komkommer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content