Koude karnemelksoep met rivierkreeftjes

10/06/11 om 11:15 - Bijgewerkt om 11:15

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 20 rivierkreeftjes
  • 6 dl karnemelk
  • 1 dl geconcentreerde kreeftenbouillon (of bisque uit blik)
  • 1 dl room
  • citroensap
  • 1 koffielepel gehakte dille
  • zout
  • peper

Garnering :

  • 4 takjes dille
  • 4 koppen van rivierkreeftjes

Bereidingswijze

Kook de rivierkreeftjes heel kort in water met peper en zout. Haal de pan van het vuur, zet er een deksel op en laat de kreeftjes nog enkele minuten in het hete water trekken. Haal de staartjes uit de pantsers en verwijder de darmkanaaltjes. Houd vier koppen achter voor de versiering.

De karnemelk in een kom doen en deze op ijsblokjes zetten. De kreeftenbouillon en de room met een handmixer door de karnemelk roeren. De schuimige soep op smaak brengen met peper, zout en citroensap. De gehakte dille door de soep roeren. De soep in koude borden gieten en versieren met koppen van rivierkreeftjes en takjes dille.

Kreeftenbouillon maakt men van in olijfolie gestoofde karkassen met tomatenpuree en gesneden groenten (prei, wortel, selder en ui). De warmte in de pan blussen met witte wijn, cognac en Noilly Prat. Water toevoegen en zachtjes laten trekken.

Onze partners