Koude groene asperges met sinaasappel-vinaigrette

09/06/11 om 17:40 - Bijgewerkt om 17:40

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 20 groene asperges
  • 1 dl vers sinaasappelsap
  • 1 theelepel vers limoensap
  • 1 eetlepel fijngehakte sjalot
  • 1 theelepel fijngehakte knoflook
  • in dunne reepjes gesneden schil van onbehandelde sinaasappel
  • 2 eetlepels koudgeperste olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn

Bereidingswijze

Sinaasappelsap, limoensap, sjalot en knoflook mengen in een kom. Na 10 minuten olie en azijn toevoegen. Alles mengen en in de ijskast zetten. De asperges 5 minuten koken. De beetgare groente onder stromend koud water verfrissen. Laten uitlekken en op borden schikken. Overgieten met vinaigrette en bestrooien met geblancheerde sinaasappelschil.

Onze partners