Koude erwtensoep met eiermimosa

© Getty
Voor 20 hapjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 3/4 dl Noilly Prat
  • 450 g diepvrieserwtjes
  • 3 dl groentebouillon
  • 2 eieren
  • sprietjes bieslook
  • zout en peper
Bereiding
  1. Verhit de olie in een pan en fruit de gesnipperde sjalotten. Blus de pan met Noilly Prat en laat even inkoken. Voeg de erwtjes en bouillon toe, en kook de erwtjes gaar. Pureer de soep, voeg eventueel wat extra bouillon toe als de soep te dik is en giet door een zeef. Laat afkoelen.
  2. Kook de eieren 12 minuten en laat ze afkoelen onder koud stromend water. Pel de eieren en duw ze door een fijne zeef. Kruid met zout en peper. Verdeel de soep over glaasjes of espressokopjes en werk af met de eiermimosa en sprietjes bieslook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content