Koude borsjt

09/06/11 om 17:04 - Bijgewerkt om 17:04

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 6 bietjes
  • sap van 2 citroenen
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 theelepel suiker
  • 3 eieren
  • 2 1/2 dl melk
  • 6 1/2 dl borsjt
  • zure room
  • schijfjes komkommer

Bereidingswijze

6 bietjes koken en laten afkoelen. De bietjes raspen en samen met sap van 2 citroenen, 3 eetlepels suiker en 1 theelepel suiker, toevoegen aan het kookvocht. Alles 15 minuten koken en laten afkoelen. 3 eieren met 2 1/2 dl melk mengen en hier geleidelijk 6 1/2 dl borsjt door kloppen. De soep verder koelen en in kommen scheppen. Garneren met zure room en schijfjes komkommer.

Lees meer over:

Onze partners