Koteletten met Blackwellsaus

10/06/11 om 09:49 - Bijgewerkt om 09:49

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen :

  • 4 varkenskoteletten
  • 2 struikjes broccoli
  • 6 Ã 8 eetlepels piccalilly
  • 1 dl kalfsbouillon (of groentebouillon)
  • 3,5 dl lichte room (of sojaroom)
  • peper & zout

Bereidingswijze

Verdeel de broccoli in roosjes. Blancheer ze 2 minuten in gezouten water. Spoel ze onder de koudwaterkraan en laat ze uitlekken in een vergiet. Bak de koteletten gaar en goudbruin in een mengsel van boter en olie. Reken 8 Ã 10 minuten aan elke kant, naargelang de dikte. Kruid met peper en zout. Hou het vlees warm onder aluminiumfolie. Deglaceer de braadpan met de bouillon. Schraap de aanbaksels goed los. Laat 1 minuut doorkoken. Doe er de piccalilly en de room bij. Roer goed los en laat nog een paar minuten inkoken tot sausdikte. Warm de broccoliroosjes op in een nootje boter. Serveer met strofrietjes.

Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be

Lees meer over:

Onze partners