Kotelet van wild zwijn met gepocheerde peer

09/06/11 om 08:28 - Bijgewerkt om 08:28

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 16 koteletten van
  • wild zwijn
  • 1/2 l room
  • 10 cl Mas Amiel (likeurige wijn uit Roussillon)
  • geplette peperkorrels
  • zout
  • 1 soeplepel gelei
  • van aalbessen
  • boter
  • 2 gekookte peren

Kruidenwijn :

  • 1/2 l gecorseerde rode wijn (uit Zuidwest-Frankrijk)
  • 1/4 l Mas Amiel
  • tijm
  • laurier
  • jeneverbessen
  • kaneel

Bereidingswijze

De peren schillen, in twee snijden, in kruidenwijn pocheren en in het pocheervocht laten afkoelen. De koteletten kruiden en 2 minuten aan beide zijde bakken. Het vlees warm houden. Het vet uit de braadpan gieten, 10 cl Mas Amiel in de pan gieten en flamberen. Room, aalbessengelei en een mespuntje geplette peper in de braadpan doen. De room inkoken en eventueel 50 g ganzelever uit terrine door de saus roeren (facultatief).

Het vlees over vier warme borden verdelen, overgieten met saus en garneren met een halve peer. Opdienen met verse deegwaren of puree van knolselder.

Lees meer over:

Onze partners