Kotelet Kopenhagen

  • Moeilijkheid

Voor 2 personen:

2 filetkoteletten

bakboter

1/2 ui

2 appelen

2 eetlepels broodkruim of paneermeel

1 eetlepel mosterd

peper, zout

Schil de appelen en snij ze in schijfjes. Snij de ui in stukjes. Bak de koteletten gedurende 3 min. aan beide zijden in hete boter en kruid met peper en zout. Neem het vlees uit de pan en bestrijk met mosterd. Haal het vlees uit de pan en hou het warm in aluminiumfolie. Snij het spek in reepjes en snij de pijpajuintjes fijn. Bak ze samen met de paddestoelen goed aan. Boter een vuurvaste schotel in en schik het vlees erin. Kleur de stukjes appel en ui in het braadvocht gedurende een 5-tal min.

Verdeel het appel-ui-mengsel over het vlees, bestrooi het met broodkruim en laat het een kwartiertje verder gaar worden in een warme oven (200° C).

Voorbereiding: 5 min.

Bereiding: 25 min.

Tip: Adembenemend ‘lekker Deens’met aardappelpuree en appelmoes. Afgewerkt met wat fijngesneden peterselie krijgt deze schotel al gauw de allure van een echte klassieker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content