Kort gebakken langoustines met puree van zoete aardappel en wortelcoulis

09/06/11 om 16:20 - Bijgewerkt om 16:19

Geef je waardering

Kort gebakken langoustines met puree van zoete aardappel en wortelcoulis

© © Tony Le Duc

Ingrediënten

Voor 4:

  • 12 langoustines (of scampi's)
  • 500 g zoete aardappel
  • 500 ml melk
  • 2 sinaasappels
  • 30 g boter
  • 1 jonagoldappel
  • 400 g wortel

Bereidingswijze

Schil de zoete aardappelen en kook ze 20 minuten in gezouten melk. Giet de melk af en pureer. Schil de wortelen en de appel. Pers het sap uit de wortelen en appel met behulp van een centrifuge. Kook dit sap tot een stroperige saus en roer er de boter door.

Schil de sinaasappels en snij er tussen de vliezen 12 partjes uit. Pel de langoustines en bak de staarten kort in een hete pan met antikleeflaag. Breng de elementen samen op warme borden.

* In de plaats van langoustines kan men ook scampi's gebruiken, deze moeten iets langer garen.

Onze partners