Korstig gebakken langoustinestaartjes

10/06/11 om 08:53 - Bijgewerkt om 08:53

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 12 gepelde langoustinestaartjes of grote scampi's
  • 8 eetlepels kruim van briochebrood
  • 4 eetlepels ghee (te vervangen door geklaarde boter)
  • 2 geklutste eieren
  • 1 eetlepel bloem
  • peper
  • zout
  • cayenne

Saus :

  • 1 eetlepel ghee of andere vetstof
  • 1 fijngesneden ui
  • 2 in plakjes gesneden teentjes knoflook
  • 1/2 koffielepel geelwortelpoeder (turmeric-kurkuma)
  • 3 in stukjes gesneden verse of gedroogde chilipepers
  • 6 schijfjes verse gember
  • 4 kleine tomaten
  • 1,2 dl kokosmelk (uit blik)
  • zout

Garnituur :

  • gekookte basmatirijst

Versiering :

  • Korianderblaadjes
  • bladeren van de bananenboom

Bereidingswijze

De saus bereiden : de tomaten in blokjes snijden en de gember fijn hakken. De vetstof verwarmen en de versneden uien en knoflook lichtbruin bakken. De tomaten en de resterende ingrediënten voor de saus toevoegen. Alles 10 minuten zachtjes koken en de saus door een zeef duwen.

De gepelde langoustinestaartjes kruiden met peper, zout en cayennepeper. De staartjes eerst door de bloem, vervolgens door de geklutste eieren en ten slotte door het broodkruim halen. De vetstof verwarmen, de staartjes aan alle kanten goudbruin bakken en op keukenpapier laten uitdruppelen. Vier bladeren van de bananenboom op vier warme borden schikken. In ieder blad komt een hoopje basmatirijst, 3 langoustinestaartjes en wat saus. Bestrooien met blaadjes verse koriander.

In de Landdrost wordt dit gerecht gepresenteerd met side-dishes als komkommersambal, dadelsambal, abrikozenblatjang, mangochutney en papayasambal.

Lees meer over:

Onze partners