Koolbladeren met garnalen

09/06/11 om 17:37 - Bijgewerkt om 17:37

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 150 gram gepelde roze garnalen
  • 200 gram champignons
  • 1 groene kool
  • een stukje verse gemberwortel of 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 sjalot
  • het sap van Â1/2 citroen
  • 1 theelepel fijngehakte peterselie
  • 1 theelepel olie
  • een mespunt cayennepeper
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Kies zes mooie koolbladeren uit, was ze en laat ze gedurende 1 minuut zacht worden in kokend water. Leg ze op keukenpapier om uit te lekken. Fruit in een pan met anti-aanbaklaag de gepelde, fijne sjalot in hete olie. Voeg de gepelde, in plakjes gesneden champignons, samen met de geschilde en fijngeraspte gemberwortel (of het gemberpoeder) toe. Laat gedurende 3 minuten bakken terwijl je voortdurend roert. Voeg de garnalen, de cayennepeper, het citroensap en de peterselie toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout en laat nog 1 minuut bakken. Blijf roeren. Neem de pan van het vuur. Leg de zes koolbladeren uitgespreid op een werkvlak en verdeel de vulling. Rol de bladeren op en steek ze vast met een houten prikker. Leg de gevulde bladeren in een stoompan- of mandje en laat ze ongeveer 8 minuten beetgaar stomen. Serveer ze onmiddellijk.

Onze partners