Koningskrab met chop-choy van hopscheuten en jonge snijboontjes

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

800 g Noorse king’crab

2 eierdooiers

400 g hopscheuten

100 g gesmolten boter

200 g primeursnijboontjes

2 dl kreeftenbouillon

2 cl galanga (soort gemberwortel uit de Aziatische winkel)

20 g korianderblad

1 el zachte mosterd

1 el honing

1 el sojasaus

1 el sesamolie

1 el olijfolie

De hopscheuten 5 minuten voorkoken. De snijboontjes schuin versnijden. De galanga, mosterd, soja en honing mengen. De groenten in olijf- en sesamolie wokken. Het mengsel erbij doen en nog even laten sudderen. De krab 5 minuten pocheren in de kreeftenbouillon. De bouillon laten inkoken tot 0,5 dl. Een hollandaisesaus maken: de eierdooiers en de afgekoelde bouillon op klein vuur of in warmwaterbad opkloppen tot een sabayon. De geklaarde boter in een dun straaltje, al kloppend, toevoegen. De groenten op een bord schikken, de krab op de groenten leggen en de saus rond de groeten gieten. Versieren met een krabschaar en korianderblaadjes.

Recept: Dirk De Koninck – Restaurant La Luna.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content