Konijnenrug met gerookte zalm, shii-takes, princessenboontjes en Belle de Fontenay

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

2 konijnenruggen (versneden in lenden- en ribstuk) met niertjes

4 el olijfolie

1 fijngehakte sjalot

8 grote shii-take-paddestoelen

160 gr geblancheerde princessenboontjes

8 Belle de Fontenay-aardappelen (ongeschild in schijfjes)

1,5 dl droge witte wijn

3 dl konijnen- of kippenbouillon

1 dl room

2 grote sneden gerookte zalm (in snippers gesneden)

zwarte peper van de molen en zout

enkele takjes platte peterselie

Snij het lendenstuk van het konijn in schuine plakjes van 1,5 cm dik. Bak het ribstuk, de lendenmedaillons en de niertjes in wat olijfolie tot ze bijna gaar zijn. Neem uit de pan en hou warm.

Verhit opnieuw wat olijfolie in de pan en stoof er de sjalot, shii-takes, princessenboontjes en aardappelschijfjes in aan. Bevochtig met de witte wijn en laat tot de helft inkoken. Doe er de bouillon bij en laat opnieuw inkoken tot de aardappelschijfjes gaar zijn. Doe er het konijnenvlees, de room en de helft van de gerookte zalm bij en laat nog enkele minuten doorwarmen. Kruid met peper en zout. Serveer met de rest van de zalmsnippers en de platte peterselie op vier warme borden.

Recept: Wim Bonne – Basile

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content