Konijn op Brusselse wijze met een Gueuze Belle Vue sausje

09/06/11 om 11:22 - Bijgewerkt om 11:22

Een gerecht op Brusselse wijze: daar drink je een Gueuze Belle Vue bij.

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • Konijn van ongeveer 2 kg
  • olijfolie
  • 1 flesje Gueuze Belle-Vue
  • 1/2 l kippenbouillon
  • 1 kruidnagel
  • 60 ml room
  • 2 koffielepels kappertjes
  • 2 sjalotjes
  • 2 bakjes champignons
  • 2 koffielepels mosterd
  • enkele nootjes boter
  • bloem.

Bereidingswijze

Snijd het konijn in stukken en rol het twee maal in de boter.

Laat het goudbruin kleuren in warme olijfolie. Haal het konijn van het vuur, doe het teveel aan olie weg en blus de braadpan met water. Bewaar de bekomen jus.

Bak de fijngesneden sjalotjes in wat boter. Leng aan met Gueuze Belle-Vue, de kippenbouillon, de bekomen blus-jus, en parfumeer met een kruidnagel. Verwarm tot het kookpunt, voeg de schouders en konijnenbouten toe, en na 30 minuten het ruggenstuk. Laat gedurende 75 minuten sudderen op een zacht vuurtje. Haal het konijn uit de braadpan en zeef het kookvocht. Voeg er 60 ml room aan toe en herleid tot de helft. Bak de champignons gedurende 5 minuten in warme boter.

Voeg het konijn, de champignons en de kappertjes ongeveer 10 minuten voor het opdienen toe aan het sausje. Breng het net voor het serveren op smaak met 1 à 2 koffielepels mosterd en wat room. Opgelet : laat het niet meer koken ! Proef of de saus voldoende kruidig is maar normaliter zorgen de mosterd en de kappertjes voor een voldoende pittige smaak.

Lees meer over:

Onze partners