Konijn met mosterdsaus

09/06/11 om 17:36 - Bijgewerkt om 17:36

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 konijn, in stukken gesneden
  • 3 sjalotten
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 theelepel verse tijm
  • 30 g boter
  • 2 dl room
  • scherpe mosterd
  • graanmosterd

Bereidingswijze

De boter laten smelten in een grote pan. Het konijn toevoegen. Bestrooien met tijm, peper en zout. Op zeer zacht vuur laten garen. Niet bruin laten worden. Indien nodig wat water bijvoegen. Dit duurt ongeveer een uur. Haal het konijn uit de pan van zodra het vlees gaar is en houdt het warm. Het vuur onder de pan hoog zetten en de inmiddels gehakte sjalotten en de witte wijn toevoegen. Laten inkoken tot ongeveer een derde. De room in de pan gieten en opnieuw laten inkoken tot de saus enigszins gebonden is. Een grote lepel scherpe mosterd en een grote lepel graanmosterd onder de saus mengen. Op een verwarmd bord een stuk konijn schikken en de saus erop en ernaast lepelen. Als versiering kan men geglaceerde worteltjes, gestoofde doperwtjes en in boter gewelde nieuwe aardappelen aanbrengen.

Lees meer over:

Onze partners