Konijn met mosterdsaus

© Getty
Voor 4 personen
  • 1 konijn, in stukken gesneden
  • 3 sjalotten
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 theelepel verse tijm
  • 30 g boter
  • 2 dl room
  • scherpe mosterd
  • graanmosterd
Bereiding
  1. De boter laten smelten in een grote pan. Het konijn toevoegen. Bestrooien met tijm, peper en zout. Op zeer zacht vuur laten garen. Niet bruin laten worden. Indien nodig wat water bijvoegen. Dit duurt ongeveer een uur. Haal het konijn uit de pan van zodra het vlees gaar is en houdt het warm.
  2. Het vuur onder de pan hoog zetten en de inmiddels gehakte sjalotten en de witte wijn toevoegen. Laten inkoken tot ongeveer een derde. De room in de pan gieten en opnieuw laten inkoken tot de saus enigszins gebonden is. Een grote lepel scherpe mosterd en een grote lepel graanmosterd onder de saus mengen. Lepel de mosterdsaus op verwarmd bord met een stuk konijn.

Serveersuggestie: dien het konijn met mosterdsaus op met geglaceerde worteltjes, gestoofde doperwtjes en nieuwe aardappelen met boter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content