Konijn met Keizer Karel bier

09/06/11 om 17:59 - Bijgewerkt om 17:59

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 konijn
  • 4 eetlepels olie
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 koffielepels Heinz tomatenpuree
  • 5 dl Keizer Karel
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 koffielepel Provençaalse kruiden
  • 2 dl gevogeltebouillon
  • peper en zout
  • Anco sauzenbinder

Bereidingswijze

Snijd het konijn is stukken en kleur die in de helft van de olie. Haal het konijn uit de braadpan en giet de olie weg. Verhit de rest van de olie en fruit de ui erin. Voeg het konijn weer toe, samen met de tomatenpuree, het bier, de Provençaalse kruiden en de mosterd. Breng verder op smaak met peper en zout en laat 40 minuten op een laag vuurtje sudderen. Overgiet indien nodig met de bouillon. Schik de konijnstukken op een verwarmde schotel. Bind de saus met sauzenbinder, laat nog even doorkoken en giet de saus over het konijn. Versier eventueel met wat peterselie en serveer met gekookte aardappelen.

Tip:

Dit gerecht kan je heel goed de dag van tevoren klaarmaken. Handig als je gasten hebt: je moet het konijn alleen nog even doorwarmen en de saus binden.

Onze partners