Konijn gestoofd in rode wijn

10/06/11 om 12:54 - Bijgewerkt om 12:54

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 panklaar en in stukken versneden konijn (circa 1,4 kg)
  • 150 g gerookt spek
  • olijfolie
  • 1 bundel lente-ui
  • een weinig suiker
  • 1 el bloem
  • Â1/4 l room
  • zout en versgemalen zwarte peper

Marinade:

  • 175 g ui
  • 175 g wortel
  • 1 bot peterselie
  • 2 laurierbladen
  • 1 tl zwartepeperkorrels
  • 6 kruidnagels
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 fles rode wijn

Bereidingswijze

Spoel de stukken konijn af en droog met keukenpapier. Snij de wortels en de uien in schijven en doe ze met het konijn, de peterselie, de kruiden voor de marinade en de wijn in een kom. Laat een nacht afgedekt in de koelkast marineren.

Neem de volgende dag het konijn uit de marinade. Dep het vlees droog met keukenpapier. Zeef de marinade. Snij het spek in blokjes en bak krokant. Verwijder het spek en bak de stukken konijn in het spekvet en een scheutje olijfolie aan alle kanten bruin. Snij 10 cm van het groen van de lente-ui en leg dit opzij. Snij de rest van de ui in ringen en doe deze bij het vlees. Bak de lente-ui kort mee en bestrooi alles met een weinig zout, gemalen peper, suiker en bloem.

Giet een deel van de marinade in de pan, breng het vocht aan de kook, dek de pan af en laat alles een halfuurtje sudderen. Voeg regelmatig een scheut marinade toe.

Haal, wanneer het vlees gaar is, de stukken konijn uit de pan en leg ze in een schaal in een warme oven. Giet de room in de saus, roer alles door elkaar en laat de saus op groot vuur inkoken tot de gewenst dikte. Doe het vlees weer in de saus en breng alles op smaak met peper en zout.

Bestrooi met ringetjes groen van lenteui en dien op met aardappelen of pasta en een frisse salade.

Onze partners