Komkommersalade met avocado en gerookte zalm

Serveer deze frisse zomerse komkommersalade als voorgerecht. Die kun je op voorhand klaarzetten en net voor het serveren snel even afwerken met dille.

Voor 4 personen
  • 1 avocado
  • 1 mespunt wasabipasta
  • 2 el zure room
  • 1 scheut citroensap
  • komkommer
  • 2 handenvol slablaadjes (bv. zuring,eikenblad)
  • 2 el ciderazijn
  • 2 el zonnebloemolie
  • 150 g warmgerookte zalm
  • enkele plukjes dille voor de afwerking
Bereiding
  1. Schil, halveer en ontpit de avocado. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng met de wasabi, de zure room en het citroensap. Kruid met peper en zout. Verdeel over vier glazen.
  2. Was de komkommer en snijd in de lengte in zeer dunne linten. Was de slablaadjes en zwier droog.
  3. Roer de ciderazijn, de zonnebloemolie, peper en zout door elkaar in een grote kom. Schep er de komkommerlinten en de slablaadjes door. Schik op de avocadocrĆØme.
  4. Verwijder indien nodig het vel en de graatjes van de gerookte zalm. Snijd in blokjes en verdeel over de glazen.
  5. Werk vlak voor het serveren af met plukjes dille.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content