Kolyva (Athosberg)

09/06/11 om 15:21 - Bijgewerkt om 15:21

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 12 personen:

  • 1/2 kg tarwe
  • 1 snuifje zout
  • 3 soeplepels geroosterde sesamzaadjes
  • 1 soeplepel korianderkorrels
  • 1 kop blonde rozijnen
  • 3/4 kop donkere rozijnen
  • 1 kop amandelschijfjes (niet geroosterd)
  • 3/4 kop grofgehakte walnoten
  • 3/4 kop grofgehakte hazelnoten
  • 2 soeplepels fijngehakte platte peterselie
  • 1 koffielepeltje kaneelpoeder
  • 5 soeplepels verkruimelde 'Petit Beurre' koekjes
  • 400 g poedersuiker
  • 1 verse granaatappel

Bereidingswijze

De tarwe wassen en enkele uren laten weken in koud water, daarna koken met een beetje zout. Laten uitlekken en daarna op een handdoek storten, zodat het laatste beetje water wordt geabsorbeerd. De sesamzaadjes roosteren in een pan met antikleeflaag. Alle pitten uit de granaatappel halen. In een grote kom alle ingrediënten mengen en bestrooien met een laag suiker.

Onze partners