Kokossoepje met citroengras, krokant wafeltje gevuld met zwarte tijgergarnalen

© Getty
Voor 6 personen
Kokossoep
  • 8 stengels citroengras
  • 650 g kokosmelk
  • 500 g gevogeltefond
  • 60 g verse gember
  • sojasaus
  • peper van de molen
  • zout
Krokante wafeltjes
  • 6 plakjes brickdeeg
  • 18 zwarte tijgergarnalen, gepeld
  • 2 chilipepertjes, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 9 tomaten, in partjes, gekonfijt
  • 100 g sugarsnaps (zoete boontjes)
  • verse koriander naar smaak
  • 200 g wijtingfilet
  • 2 eiwitten
  • 160 g room
Garnituur
  • 1 grote witte ramenas in heel fijne spaghetti gesneden
  • korianderpluksels
  • tempuradeeg (100 g deeg met 160 cl water)
Bereiding
  1. De kokossoep bereiden. Het citroengras in stukjes snijden en samen met gember, kokosmelk en de gevogeltefond aan de kook brengen. Zeven en op smaak brengen met peper, zout en sojasaus. De soep warm houden.
  2. De krokante wafeltjes bereiden. De wijtingfilets hakken, samen met eiwitten, room en kruiden. Koel houden tot gebruik. 12 tijgergarnalen in stukjes snijden en kort roerbakken, samen met de sugarsnaps, knoflook en fijngehakte chilipepers. Het brickdeeg uitsnijden, opvullen met visgehakt, hierover de gewokte groenten en garnalenstaartjes verdelen, bestrooien met wat gehakte koriander en enkele partjes gekonfijte tomaat, opnieuw bedekken met brickdeeg en bakken in een oven van 180° C.
  3. De staarten van de 6 overige tijgergarnalen door tempuradeeg halen en frituren. De ramenas kort blancheren.
  4. De ramenas in het midden van de warme kommen dresseren. Hierrond het kokossoepje lepelen, de wafeltjes op de ramenas schikken en aan de zijkant een gefrituurde garnalenstaart leggen. Afwerken met pluksels koriander en onmiddellijk opdienen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content