Kokossoep met galanga en grote garnalen

09/06/11 om 17:06 - Bijgewerkt om 17:06

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 2 eetlepels olie
  • 2 fijngesnipperde uien
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 20 g galangawortel, geschild en fijngehakt (te koop in de Thaise winkel, eventueel door gemberwortel te vervangen)
  • 1 theelepel geelwortelpoeder (kurkuma),
  • 4 stengels citroengras, in stukjes gesneden en gekneusd
  • 4 rode chilipepertjes, fijngesneden (zonder zaadjes indien men de soep minder pikant wil)
  • 8 citroenblaadjes, in fijne stukjes gesneden (te vervangen door raspsel van limoenschil)
  • 250 g champignons
  • 12 grote, ongepelde garnalen
  • 2 eetlepels korianderblaadjes
  • 1 liter ongezoete kokosmelk
  • 0,5 liter visbouillon
  • 8 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels vissaus (nam plaa)

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan, voeg uien en knoflook toe en laat deze op een klein vuurtje bakken tot de uien zacht zijn. Doe de geraspte of versneden galanga, pepertjes, citroengras, citroenblaadjes en geelwortel in de pan en bak alles even mee. Giet er de bouillon en de kokosmelk bij en breng al roerende aan de kook. Was de garnalen en verwijder de koppen en een gedeelte van het karkas (de staart mag blijven). Doe ze samen met de op maat gesneden champignons, de vissaus en het limoensap in de soep. Alles 5 Ã 10 minuten koken tot de garnalen gaar zijn. De pan van het vuur halen, de soep uitgieten en bestrooien met fijngesnipperde korianderblaadjes.

Lees meer over:

Onze partners