Kokospralines

09/06/11 om 12:52 - Bijgewerkt om 12:52

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor de ganache:

  • 80 g suiker
  • 16 g glucose (te koop bij de bakker)
  • 80 g kokosmelk
  • 50 g Santo Domingo originechocolade
  • 90 g Java originechocolade
  • 20 g boter
  • 9 g Batida de Coco (kokosmelklikeur)

En verder:

  • vormpjes voor de pralines
  • 100 g donkere chocolade
  • 250 g melkchocolade

Bereidingswijze

Bereid de ganache: karameliseer de suiker met de glucose en blus met verwarmde kokosmelk. Roer dit mengsel door de verbrokkelde (of gecutterde) originechocolades tot een gladde massa. Meng nu ook de boter en de Batida de Coco met de rest en laat de ganache afkoelen.

Beschilder de vormpjes met een vingertrek met gesmolten donkere chocolade en bekleed vervolgens de wanden van de vormen met au bain-marie gesmolten melkchocolade. Vul, na verharding, de vormen verder met ganache, en laat alles in de koeling opstijven. Giet de vormen dicht met gesmolten melkchocolade, laat opnieuw afkoelen en haal uit de vorm.

Lees meer over:

Onze partners