Kokosnoot-boterwafeltjes

30/03/16 om 15:20 - Bijgewerkt om 15:31

Kokosnoot-boterwafeltjes

basis kokosnoot april 2015 © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4 tot 8:

125 g boter

125 g rietsuiker

125 g kokospoeder

een snuif zout

5 el bloem

2 el room

eventueel poedersuiker

Zet de boter met de rietsuiker, het kokospoeder en het zout op laag vuur en roer tot de boter gesmolten is. Zorg ervoor dat de boter niet schift maar gebonden blijft met de rest. Haal van het vuur en roer de bloem er helemaal onder. Doe hetzelfde met de room.

Zet metalen cirkels op een met bakpapier beklede ovenplaat. Verdeel het deeg over de metalen cirkels van 5 tot 7 cm diameter. Zet gedurende ongeveer 25 min. in een oven van 200°C tot de koekjes goud kleuren. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Bestrooi eventueel met poedersuiker alvorens te serveren.

Onze partners