Koele nougat met frambozen

10/06/11 om 09:11 - Bijgewerkt om 09:11

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Voor 4 personen

Bereidingsduur: 20 minuten

Invriezen: 1 nacht

IngrediÃ"nten:

  • 150 gram suiker
  • 100 gram honing
  • 4 eiwitten
  • 0,5 liter room
  • 75 gram poedersuiker
  • 150 gram gekonfijt fruit
  • 150 gram nootjesmengeling
  • 200 gram frambozen
  • 200 gram suiker
  • Sap van 1 citroen

Voor de garnituur:

  • Enkele frambozen
  • Enkele zwarte bessen
  • Takjes munt
  • Poedersuiker

Bereidingswijze

1. Breng 100 gram suiker en de honing met enkele eetlepels water aan de kook. Doe dit heel voorzichtig, zoniet krijgt u meteen kristalvorming.

2. Klop de eiwitten met 50 gram suiker stijf. Giet er de suiker-honingsiroop bij zodra die ongeveer 120°C heet is. Om dat te weten lepelt u enkele druppels siroop in een kop koud water. Als de druppels kleine, bijna krakende bolletjes vormen is de temperatuur goed.

3. Klop de room half op met de poedersuiker. Meng er het eiwit, de gekonfijte vruchten en de nootjes onder.

4. Giet de bereiding in een bakvorm en zet deze een nacht in de diepvriezer.

5. Kook voor de saus de frambozen met de suiker en het citroensap. Mix met een staafmixer en giet door een zeef. Lepel de saus op een koud bord. Versier met frambozen, zwarte bessen en muntblaadjes en bestrooi deze met poedersuiker. Leg op het laatste moment in het midden een schijf nougat.

Lees meer over:

Onze partners