Koekjes met chocoladestukjes

06/07/17 om 15:50 - Bijgewerkt om 15:50

Koekjes met chocoladestukjes

Koekjes met chocoladestukjes © Frédéric Raevens

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 15 koekjes:

100 g witte suiker

100 g bruine suiker

1/2 zakje vanillesuiker

120 g boter

1 ei

150 g bloem

1/2 zakje bakpoeder

80 g havermout

1 mespunt zout

125 g chocoladekorrels

Meng de witte suiker, bruine suiker en vanillesuiker in een kom.

Smelt de boter.

Giet de gesmolten boter bij de suiker.

Doe het volledige ei in het boter-suikermengsel.

Roer de bloem, het bakpoeder, de havermout, het zout en de chocoladekorrels door elkaar.

Giet het suiker-botermengsel bij de droge ingrediënten en roer ze stevig onder elkaar.

Plaats het deeg 1 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor tot 180°.

Vorm kleine balletjes tussen je handpalmen en duw ze vervolgens plat tot ze ongeveer één centimeter dik zijn.

Leg ze op een bakplaat, maar laat er 1 of 2 cm tussen. De koekjes zullen nog uitzetten tijdens het bakken.

Bak ze 10 tot 15 min. Haal ze uit de oven en laat ze volledig afkoelen voor je ze opeet.

Tips

Om ervoor te zorgen dat de koekjes zacht blijven, bak je ze best niet te lang. Zelfs als ze nog niet gaar lijken, zullen ze door af te koelen de juiste consistentie krijgen.

Je kan de pure chocoladestukjes vervangen door witte chocolade.

Lees meer over:

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info