Knolselder-Jonagold krokant met gebakken ganzenlever en Tawny-balsamico siroop

08/06/11 om 16:10 - Bijgewerkt om 16:10

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • Â1/2 knolselder
  • 3 Jonagold appelen
  • 600 g ganzenlever
  • bladerdeeg van 5 op 10 cm
  • 3 eetlepels honing
  • 2 dl porto
  • 2 dl balsamico azijn
  • zure room
  • boter

Bereidingswijze

bak de vierkante bladerdeegjes krokant. Stoof dobbelsteentjes knolselder aan in boter en doe er later de stukjes appel bij. Alles in totaal een 10 tal minuten laten stoven.

Blus de gare blokjes met balsamico, port en honing. Laat de rest van de port en de balsamico inkoken en laat er op het einde de honing in smelten.

Snij de bladerdeeg-vierkantjes doormidden, schik er de blokjes appel en knolselder in samen met een koffielepel zure room. Bak de ganzenlever kort aan en leg dit er bovenop. Werk af met het deksel van de deeg.

Versier het bord met platte peterselie en de siroop.

Recept: Johan Gilbert - De Blauwe Maan

Onze partners