Knapperige visfilets met Remouladesaus

10/06/11 om 15:04 - Bijgewerkt om 15:04

Geef je waardering

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 visfilets van ± 200 g (vb. kabeljauw, victoriabaars, griet,)
  • 6 eetlepels Anco Kruidenpaneermeel Dille-Venkel
  • boter
  • citroensap

Voor de saus:

  • 2 eierdooiers
  • zout
  • peper
  • 2 koffielepels citroensap
  • olie
  • 1 fijngesnipperde ansjovisfilet
  • 1 fijngesnipperd uitje
  • 1 koffielepel kappertjes
  • 2 fijngesnipperde augurkjes
  • 1 fijngehakt hardgekookt ei
  • 1 knoflookteentje
  • een handvol fijngesnipperde peterselie en kervel

Bereidingswijze

Spoel de visfilets af, besprenkel ze met citroensap en wentel ze door het paneermeel. Zout en peper hoeven niet, want het kruidenpaneermeel is al op smaak gebracht. Bak visschnitzels gaar in de boter op een niet te heet vuur (paneermeel verbrandt snel!). Roer de eierdooiers glad met peper, zout en het citroensap. Druppel er olie bij tot je een romige massa hebt. Meng de uisnippers, de kappertjes, de stukjes ansjovis, de fijngesnipperde peterselie en kervel , het ei en de stukjes augurk door de saus. Roer er ook nog het uitgeperste knoflookteentje onder.

Tip: Serveer met koude sla van Snelkookrijst 8 Min van Bosto, gemengd met gele paprikasnippers, blokjes tomaat en dunne plakjes rauwe stoofselder.

Onze partners