Kleurig versierde cupcakes met kaarsjes

10/06/11 om 08:38 - Bijgewerkt om 08:38

Geef je waardering

Kleurig versierde cupcakes met kaarsjes

Ingrediënten

Voor 12 stuks:

  • 150 g margarine
  • 150 g suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 250 g bloem
  • 1 pakjevanillepuddingpoeder
  • (te vervangen door 3 el zetmeel en 1 tl vanillearoma)
  • 1/2 pakje bakpoeder
  • 2-3 el melk

Decoratie:

  • 200 g poedersuiker
  • 2 el citroensap
  • 1 el water
  • kleurstof voor levensmiddelen
  • kaarsjes

Bereidingswijze

Klop margarine, suiker en eieren luchtig door elkaar. Meng de bloem met bakpoeder en vanillepuddingpoeder en roer eetlepelgewijs door de eiermassa. Voeg de melk toe.

Plaats 12 papiervormen in ovenvaste kopjes of een muffinbakblik en verdeel het deeg hierover. Bak in een voorverwarmde heteluchtoven (160°C) ongeveer 20-30 minuten. Test met een naald of de gebakjes gaar zijn.

Neem uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Meng poedersuiker, water en citroensap tot een dik suikerglazuur. Verdeel het glazuur in 6 kleine schalen en voeg verschillende kleuren toe. Versier de cupcakes naar wens met het glazuur. Knip daarvoor de punt van een kleine papieren puntzak of diepvrieszak, vul met het glazuur en gebruik als spuitzak om de cupcakes af te werken. Laat het glazuur minstens 2 uur drogen.

Versier de taartjes met kaarsen, plaats op een dienblad en serveer.

Lees meer over:

Onze partners