Kippensoep met waterkers

10/06/11 om 08:44 - Bijgewerkt om 08:44

Geef je waardering

Kippensoep met waterkers

Ingrediënten

  • 1 soepkip
  • 2 l water
  • 1 ui
  • peterseliestelen
  • enkele blaadjes lavas
  • 10 geplette peperkorrels
  • 1 blaadje foelie
  • 100 g waterkers

Bereidingswijze

Doe de kip in een pan met water en breng aan de kook. Verwijder het schuim en voeg de grofgesneden ui, de peterseliestengels, de lavas, de peperkorrels en de foelie toe. Laat trekken tot de kip gaar is.

Verwijder de kip en ontbeen. Gebruik de in repen gesneden kippenborsten voor de soep. Zeef en ontvet de bouillon.

Maak de waterkers schoon en versnij de blaadjes. Breng de bouillon aan de kook, voeg vlak voor het opdienen de waterkers toe en mix. Leg de versneden kippenborst in de soep.

Tip: Zet een bosje waterkers onmiddellijk in water. Op deze manier kan je de watergroente enkele dagen vers houden.

Lees meer over:

Onze partners