Kippenlevertjes met Calvados

09/06/11 om 08:36 - Bijgewerkt om 08:36

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 600 g kippenlevertjes
  • 75 g boter
  • 2 appels
  • een scheut calvados
  • 1 dl room.

Garnering:

  • waterkers of ander groen

Bereidingswijze

De kippenlevertjes bakken in boter. Kruiden met peper en zout. De appels schillen, uitboren en in 8 dikke plakken snijden. De levertjes keren en een scheut calvados toevoegen. De schijven appel op de levertjes leggen en een deksel op de pan zetten. Wanneer de levertjes gaar zijn en de appels warm (de schijven appels mogen niet tot moes zijn gestoofd), haalt men het deksel van de pan en voegt men de room toe. De room kort inkoken. De levertjes op vier warme borden schikken, garneren met appel, en een weinig waterkers of ander groen in de plakken appel steken.

Lees meer over:

Onze partners