Kippenboutjes met barbecuesaus, koolsla met rozijnen

30/08/12 om 14:32 - Bijgewerkt om 14:32

Geef je waardering

Kippenboutjes met barbecuesaus, koolsla met rozijnen

Ingrediënten

Voor 4:

  • 8 kippenboutjes
  • 1 ui, 1 teen knoflook
  • 8 el ketchup
  • 1 el donkerbruine suiker
  • 1 el honingmosterd
  • 1 el worcestersaus
  • 1 el fijngehakte rozemarijn
  • volkorenpitta, in reepjes, om te serveren

Koolsla:

  • 250 g wittekool
  • 2 wortelen, 1/2 rode appel
  • een handvol blauwe rozijnen
  • 2 el mayonaise, 1 el yoghurt
  • zwarte peper
  • een handvol amandelschilfers

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Maak 2 à 3 inkepingen in elk kippenboutje. Snipper de ui fijn, pers de knoflook. Meng met de resterende ingrediënten. Voeg de kip toe en meng met de marinade. Zet 30 minuten koel weg. Bak 40 minuten in de oven; draai de kip af en toe om. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast. Geef er pittareepjes bij.

Halveer de kool en verwijder de harde kern. Snij in fijne reepjes. Schil en rasp de wortel. Verwijder het klokhuis van de appel en rasp de appel grof. Meng alles door elkaar. Voeg de rozijnen toe. Roer de mayonaise en yoghurt door elkaar. Kruid met peper. Maak er de koolsla mee aan. Zet een nacht koel weg. Rooster de amandelschilfers. Werk er de koolsla mee af. Serveer bij de kippenboutjes.

Lees meer over:

Onze partners