Kippenbout in bladerdeeg met truffeljus en paddestoelen

09/06/11 om 15:35 - Bijgewerkt om 15:35

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 4 kippenbouten
  • 4 vellen bladerdeeg
  • 1 eigeel
  • peper en zout
  • 2 soeplepels sesamzaadjes
  • truffelsap
  • 250 g gemengde paddestoelen (oesterzwam, eekhoorntjesbrood, kastanjechampignon)
  • 2 sjalotjes
  • 2 dl room
  • 50 g boter
  • 1 bussel peterselie
  • 2 takjes dragon
  • 1 takje rozemarijn

Bereidingswijze

1. Wrijf de bouten in met peper en zout. Spreid het bladerdeeg uit en vouw elke bout in een vel deeg. De randen goed dichtplakken. Bestrijk de pakketjes met losgeklopt eigeel en bestrooi ze met sesamzaad. Bak de pakketjes in de voorverwarmde oven, bij een temperatuur van 180°C, gedurende 35 minuten. Denk eraan de bakplaat lichtjes in te vetten.

2. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in reepjes. Snijd de sjalotten in halve maantjes. Bestrooi met peper en zout en bak de paddestoelen en sjalot lichtbruin in hete boter.

3. Voeg room en truffelsap bij de paddestoelen plus de gehakte dragon. Laat de saus iets inkoken en werk af met een paar klontjes boter.

4. Neem vier grote borden, schik op elk bord een bladerdeegpakketje, schep de saus rondom en garneer met wat gehakte peterselie en steek in elk pakketje een topje rozemarijn. Lekker met gekookte basmatirijst.

Lees meer over:

Onze partners