Kippenborstfilet met saus van bloedsinaasappel

  • Moeilijkheid

voor 4 :

6 bloedsinaasappelen van 250 g

2 el gehakte peterselie

100 g sjalot, zout

1 kleine rode Chileense peper

1 tl maïzenabloem

20 g verse gemberwortel

3 groene kardemompeulen

4 kippenborstfilets met vel van 160 g

3 el olie

2 el honing

1 kg zachtkokende aardappelen

cayennepeper

2 vanillestokjes

125 ml melk

250 ml slagroom

Schil twee sinaasappels met een mes zo dik dat er geen witte restanten overblijven. Ontvlies de partjes met een scherp mes en laat ze uitlekken. Pers de afgesneden delen en de overige sinaasappels uit.

Schil de sjalotten en hak ze fijn. Doe hetzelfde met de ontpitte chilipeper. Kook ze samen met het sap in tot de helft en voeg zout toe. Meng maïzena met wat koud water tot een gladde massa, voeg toe aan de saus en laat 2 minuten zachtjes koken.

Schil de gemberwortel en hak zeer fijn. Peul de kardemomzaden en plet ze in een vijzel. Braad de gezouten kippenborstfilets aan de velkant 3 tot 4 minuten goudbruin. Haal van het vuur, draai de filets om, strijk ze in met honing en bestrooi met gember en kardemom.

Kook de aardappelen in zout water. Halveer de vanillestokjes in de lengte, schraap er het merg uit en laat ze samen in de melk en de room opkoken. Haal er de stokjes uit : u kunt ze bij de garnering gebruiken. Laat de filets 10 minuten in een voorverwarmde oven bij 200 °C garen.

Pureer de aardappelen samen met de hete vanilleroom tot een gladde massa en kruid met zout en cayennepeper. Hou warm in een gesloten kom.

Warm de saus op en voeg de sinaaspartjes toe. Strooi de peterselie over de filets. Schik ze samen met de puree op borden en verdeel er de saus over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content