Kippenbil met abdijbier

© Getty

Voor 4 personen
  • 4 kippenbillen
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 1 blik (400 g of 200 g) champignons, uitgelekt
  • vloeiende bloem
  • 1 handvol gehakte kervel
  • 2 fijngesnipperde sjalotjes
  • 1 flesje abdijbier
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 dl kippenbouillon
  • boter
  • peper
Bereiding
  1. Haal de kippenbillen door de bloem. Bak de spekblokjes aan in een pan. Leg de kippenbillen erbij en bak ze rondom bruin.
  2. Doe nu ook de sjalotjes en de champignons in de pan en laat ze nog even meestoven.
  3. Voeg de tomatenpuree, het bier en de kippenbouillon toe. Stoof de kip onder gesloten deksel gaar.
  4. Roer er op het einde de kervel bij en breng op smaak met een flinke draai van de pepermolen. Laat nog 1 minuutje sudderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content