Kippenbil met Abdijbier

10/06/11 om 09:42 - Bijgewerkt om 09:42

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 kippenbillen
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 1 blik (400 g of 200 g) Bonduelle Champignons de Paris Gewone Keus, uitgelekt
  • Anco vloeiende bloem
  • 1 handvol gehakte kervel
  • 2 fijngesnipperde sjalotjes
  • 1 flesje Tongerlo Tripel Blond 8°
  • 1 eetlepel Heinz Tomatenpuree
  • 2 dl kippenbouillon
  • boter
  • peper

Bereidingswijze

Haal de kippenbillen door de bloem. Bak de spekblokjes aan in een pan. Leg de kippenbillen erbij en bak ze rondom bruin. Doe nu ook de sjalotjes en de champignons in de pan en laat ze nog even meestoven. Voeg de tomatenpuree, het bier en de kippenbouillon toe. Stoof de kip onder gesloten deksel gaar. Roer er op het einde de kervel bij en breng op smaak met een flinke draai van de pepermolen. Laat nog 1 minuutje sudderen.

Tip: een stevig glas Tongerlo Tripel Blond 8°, of wat had u gedacht ?

Lees meer over:

Onze partners