Kip van Bresse met dragon

07/06/11 om 17:23 - Bijgewerkt om 17:23

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 1 grote of 2 kleine kippen van Bresse
  • 20 zilveruitjes of sjalotjes
  • 4 takjes verse dragon
  • kipkruiden (mengeling van kardamom, uipoeder, paprika, curry, peper, foelie)
  • aardappelen
  • zachte dragonazijn
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bouillon :

  • afval van de versneden kippen
  • ui
  • 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze

De kippen versnijden (eventueel vragen aan de poelier). Van het afval (halzen en vleugels) en 1 grof gesneden ui, 2 teentjes knoflook en 1 liter water bouillon trekken (45 min. laten pruttelen).

De stukken kip kruiden met de gemengde kipkruiden en kleuren in olijfolie. De warmte in de pan blussen met dragonazijn en het vlees zachtjes onder deksel laten sudderen. Gehakte dragon en bouillon toevoegen. Aan de kook brengen en 1 uur onder deksel op klein vuur laten pruttelen. De aardappelen schillen en gaar stomen. De saus op smaak brengen met peper en zout. Indien de saus te zuur is een weinig suiker toevoegen.

Lees meer over:

Onze partners