Kip & tofoe in taco

10/06/11 om 10:46 - Bijgewerkt om 10:46

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 kipfilets
  • 3 el arachideolie
  • 50 g licht getoaste en gezouten pompoenpitten
  • 80 g tofoe (sojakaas)
  • 3 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 1 el licht pikante chilisaus
  • 1 el limoensap of yuzusap indien beschikbaar
  • gemengde peper en grof zeezout
  • 150 gemengde krokante, fijngesneden sla
  • 8 taco's
  • 1 gele pompelmoes

Bereidingswijze

Bak de kipfilets kort en krachtig in arachideolie. Laat afkoelen en snij in kleine stukjes. Toast de pompoenpitten in een hete pan tot ze lichtbruin kleuren. Snij de tofoe in blokjes van dezelfde grootte als die van de kip. Meng de mayonaise, ketchup, chilisaus samen met het limoensap tot een liquide dressing. Kruid met gemengde peper en zeezout.

Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees en snij met een scherp mesje de partjes uit zonder vliesjes of pitten (à vif). Verwarm (indien mogelijk, maar niet noodzakelijk) de taco's in een hete oven. Meng de stukjes kip, tofoe, pompoenpitten en dressing door de gemengde en fijngesneden sla en vul daarmee de taco's op.

Garneer het bord en de taco's met een paar pompelmoespartjes voor een extra frisse, zachtbittere toets.

Lees meer over:

Onze partners