Kip met sinaasappelsaus

10/06/11 om 14:04 - Bijgewerkt om 14:04

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 4 kipfilets
  • 2 soeplepels mosterd
  • 2 soeplepels suiker
  • 5 perssinaasappels
  • 30 g boter
  • 2 stronken witloof

Bereidingswijze

Pers de sinaasappels. Snijd het witloof in reepjes. Maak een papje van een even grote hoeveelheid suiker en mosterd. Wentel de kipfilets in dit sausje. Bak de filets in boter bruin op een matig heet vuur. Voeg sinaasappelsap toe, breng aan de kook en laat de saus pruttelen tot het vlees is gegaard. Indien gewenst de saus binden met maïszetmeel of arrow root. Het vlees en het witloof op de borden schikken. De saus over het vlees gieten en opdienen met aardappelgratin.

Voor aardappelgratin of pommes à la dauphinoise snijdt men 1/2 kg geschilde aardappelen in dunne plakjes. De schijfjes in een ovenschotel leggen die met boter en knoflook is ingesmeerd. 3 dl gekookte melk vermengen met 1 losgeklopt ei, peper, zout, geraspte nootmuskaat en 50 g gruyèrekaas. Dit mengsel over de aardappelen gieten. Geraspte kaas en klontjes boter over de bovenkant verdelen en alles 40 minuten afgedekt in een matig hete oven laten garen. Het deksel verwijderen, de hitte verhogen en de aardappelen laten goud kleuren onder de grill.

Lees meer over:

Onze partners