Kip met salie en aardappelen uit de oven

10/06/11 om 14:17 - Bijgewerkt om 14:17

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 4 kippenborsten
  • een bosje verse salie
  • 1 wortel
  • 1 stengel selder
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • peper, zout en suiker
  • een eetlepel parmezaankaas
  • 1 dl room
  • 16 vastkokende aardappelen
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 sjalotje en 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • droge witte wijn

Bereidingswijze

De aardappelen schillen, in gelijke stukjes snijden en samen met het versnipperde sjalotje, het geperste teentje knoflook, rozemarijn, zout en olijfolie mengen. Alles in een ovenschaal doen en 40 minuten in een oven zetten van 200° C. Af en toe omroeren.

De kippenborsten met de schoongemaakte en kleingesneden groenten in olijfolie aanbraden. Zodra de borsten bruin zijn, gaat het vlees de oven in om verder te garen. De warmte in de pan met de achtergebleven groenten blussen met witte wijn. Room toevoegen en op smaak brengen met peper, zout en suiker. De saus gedeeltelijk inkoken, van het vuur nemen en mengen met wat geraspte parmezaankaas.

De kip opdienen met de groentesaus en ovenaardappelen. Indien gewenst versieren met gefrituurde salie.

Lees meer over:

Onze partners