Kip met kerrie, walnoten en morieljes

10/06/11 om 08:16 - Bijgewerkt om 08:16

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 500 g krielaardappelen
  • Boter
  • 3 dl kippenbouillon
  • 2 dl room
  • 1 geplette knoflookteen
  • 1 fijngehakte sjalot
  • 1/2 tl mild kerriepoeder
  • 2 el rozijnen
  • 3 el grof gehakte walnoten
  • 15 gedroogde morieljes
  • 1 prei
  • 4 kipfilets
  • peper en zout

Bereidingswijze

Kook de aardappelen ongeschild beetgaar in water. Giet af en laat uitlekken. Snij in plakken en bak krokant in boter.

Kook de bouillon tot de helft in, voeg room, geplette look, sjalot, kerriepoeder, rozijnen en walnoten toe en laat 5 min. zacht reduceren. Week de morieljes 15 min. in heet water, giet af en bak 2 min. op hoog vuur in boter. Doe bij de saus.

Snijd de prei in brede julienne en stoof kort krokant in boter. Bak de kip net gaar in boter, kruid met peper en zout. Serveer met de aardappelen en prei en met de saus rondom.

Onze partners