Kip met kappertjes en citroen, aardappelen met platte peterselie, snijbiet en peultjes

10/06/11 om 14:45 - Bijgewerkt om 14:45

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 kipfilets
  • bloem, peper en zout
  • 50 g boter
  • 1 el kappertjes
  • sap van een citroen
  • geraspte schil van een onbespoten citroen
  • gekrulde peterselie
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 1 el verjus
  • 1/2 dl goede olijfolie
  • zwarte peper en zout
  • 1/2 kop grofgehakte platte peterselie
  • 1 el grofgehakte kappertjes
  • 250 g Chinese kool
  • 250 g peultjes (slijmerwtjes)
  • 75 g boter
  • groentebouillon

Bereidingswijze

De kipfilets door een mengsel van bloem, peper en zout halen, in boter goudbruin bakken en in de oven laten garen. De kappertjes in water weken, fijnhakken en met het groentesap en de geraspte schil in de bakpan van het vlees opwarmen. Kruiden met zout en peper en de saus over de kipfilets gieten. In de oven warm houden. Voor het opdienen bestrooien met gehakte krulpeterselie. De aardappelen wassen en koken. Het kookvocht afgieten, de aardappelen doormidden snijden, besprenkelen met verjus en opschudden. De aardappelen in een warme ovenschotel plaatsen, besprenkelen met olijfolie en kruiden met peper en zout. Warm houden in de oven. Voor het opdienen bestrooien met grofgehakte platte peterselie en grofgehakte kappertjes. Alles mengen. De Chinese kool wassen en in reepjes snijden. De peultjes wassen. De groenten apart in wat water stoven en regelmatig omscheppen. Zo nodig bouillon toevoegen. De krokante groenten kruiden met peper en zout. Alles verenigen op borden.

Onze partners