Kip met een persillade, groene asperges, Ganda ham en gegrilde aardappelplakjes

10/06/11 om 12:47 - Bijgewerkt om 12:47

Geef je waardering

Kip met een persillade, groene asperges, Ganda ham en gegrilde aardappelplakjes

Ingrediënten

Nodig voor 8 personen:

  • 8 kipfilets
  • 16 groene asperges
  • 4 plakjes Ganda ham
  • 1 sjalot
  • 2 charlotte-aardappelen
  • 300 gr broodkruim
  • 1 bussel peterselie
  • 25 gr mosterd

Saus:

  • 2 dl kalfsjus
  • 1 mespunt mosterd
  • 50 gr boter

Bereidingswijze

Kipfilet toeschroeien in de pan, kruiden met peper en zout. Broodkruim met peterselie fijn cuteren. Kipfilet insmeren met mosterd en in het broodkruim drukken. Verder laten garen in de oven.

Groene asperges schillen en beetgaar koken in licht gezouten water, direct afkoelen en omwikkelen met Ganda ham. Opwarmen in een weinig boter (licht bakken). Kruiden met peper, zout en muskaatnoot.

Aardappelen gaar koken in de pel en afkoelen, in mooie schijven snijden, door gekruide olie halen en grillen.

Saus:

Kalfsjus met mosterd eventjes laten inkoken, binden met boter, kruiden met peper en zout

Afwerking:

Kip rechts van het bord leggen, aardappelschijfje ernaast, dan de asperges en de saus errond lepelen.

Lees meer over:

Onze partners