Kip met bulgur (pomaki)

09/06/11 om 12:03 - Bijgewerkt om 12:03

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 tot 6 personen:

  • 1 mooie kip (1,5 tot 1,8 kg)
  • 1/2 kg uien
  • 2 theekopjes bulgur (gekookte, gedroogde en gebroken tarwe)
  • 1 tomaat (pellen, zaden verwijderen en in blokjes snijden)
  • 5 cl olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el boter
  • 2 laurierblaadjes
  • peterselie
  • 8 tot 10 dl verse bouillon

Bereidingswijze

De kip in 6 stukken snijden en in olijfolie aan alle kanten goudbruin laten worden. Opzij zetten. De fijngehakte uien laten slinken in de boter, daarna in de pan bij de kip voegen. Tomaat, knoflook, peterselie, laurier, peper en zout toevoegen. Dan de bouillon bijgieten, aan de kook brengen en met het deksel half gesloten op de pan een halfuur laten sudderen. De bulgur erin strooien en op een zacht vuurtje voort laten garen. Af en toe roeren. De bulgur moet al het vocht opslorpen, maar zacht en romig blijven.

Lees meer over:

Onze partners