Kip met appeltjes en dragon

09/06/11 om 17:42 - Bijgewerkt om 17:42

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 12 kippenboutjes en/of -vleugeltjes
  • 2 à 3 jonagolds
  • verse dragon
  • olijfolie en boter
  • peper en zout
  • enkele cl calvados (facultatief)

Bereidingswijze

De kippenboutjes of -vleugeltjes bakken in olijfolie met boter. Op smaak brengen met peper en zout. Het vruchtvlees van de appels in dobbelsteentjes snijden en bij de boutjes doen, zodra deze gaar zijn. Alles even roerbakken. Een beetje water, en voor de liefhebbers een scheutje calvados, toevoegen. Zodra de appeltjes gaar zijn, zet men het vuur af. Een ruime hoeveelheid verse dragon onder de appeltjes en de kip mengen en kort laten trekken. In grote, voorverwarmde soepborden opdienen en garneren met takjes verse dragon. Eventueel wat brood erbij geven met een schaaltje olijfolie, al dan niet met grof zeezout.

* Gebruikt men een hele hoevekip in plaats van boutjes, dan heeft men een hoofdgerecht dat heerlijk smaakt met pikante aardappelen. Deze bereidt men door bijna gare aardappelen in 4 stukken te snijden en te bakken in olijfolie met een fijngesnipperd rood pepertje en ui. Op het einde een geperst lookteentje en een lepel aceto balsamico onder de aardappelen roeren.

Onze partners