Kip Madras

Voor 4 personen
  • 500 g kippenborst
  • 2 g curryblaadjes
  • 3 g mosterdzaad
  • 5 g komijnzaad
  • 10 g gember
  • 8 g knoflook
  • 100 g uien
  • 60 g tomaten
  • 5 g poeder van rode chilipepers
  • 10 g madras currypoeder
  • 4 g kurkumapoeder
  • 0,5 dl olie
  • 25 g yoghurt
  • 1 dl kokosmelk (facultatief)
  • 15 g verse koriander
  • zout
Bereiding
  1. Snijd het vlees in blokjes. Hak de tomaten en uien.
  2. Maak een pasta van geraspte gember en geplette knoflook.
  3. Verwarm de olie, voeg geplet mosterdzaad, komijnzaad en curryblaadjes toe. Doe de gehakte uien in de kruidenolie en bak ze bruin. Voeg de pasta van gember en knoflook toe en roerbak mee. Voeg de gehakte tomaten toe en roerbak nog even.
  4. Doe chilipoeder, madras curry en kurkuma bij de mengeling, voeg yoghurt en kokosmelk toe en breng de massa al roerende aan de kook. Voeg een kopje water of kippenbouillon toe.
  5. Doe de kip in de pan en blijf roeren tot het vlees is gekookt. Haal de kip Madras van het vuur en versier met korianderblaadjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content