Kip in zoutkorst

10/06/11 om 08:45 - Bijgewerkt om 08:45

Geef je waardering

Kip in zoutkorst

Ingrediënten

Voor 6:

  • 1 hoevekip van 1,5 kg
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 bosje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 30 g zachte boter
  • geraspte schil van 1 citroen
  • peper en zout

Voor de zoutkorst:

  • 800 g bloem
  • 400 g fijn zout
  • 400 g grof zout
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 6 dl koud water

Bereidingswijze

Kruid de buikholte van de kip met peper en zout. Stop er de ui, tijm en laurier in. Meng de boter met de citroenschil. Wrijf onder het vel van de kip over de hele borst.

Meng voor de korst de bloem met beide soorten zout. Maak een kuiltje in het midden en giet er de olie en het water in. Kneed 2 à 3 min. Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak en vorm een ovaal van 1 cm dik. Leg er kip op en wikkel volledig in het deeg. Maak de randen van het deeg nat, zodat het deeg hermetisch toegekleefd kan worden.

Bak 1 u. 30 min. in de oven op 170°C. Breek nadien de zoutkorst open en verwijder samen met het vel van de kip.

Lees meer over:

Onze partners