Kip aan 't spit met appelmoes en frieten

09/03/16 om 17:17 - Bijgewerkt om 17:16

Kip aan 't spit met appelmoes en frieten

© /

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

boter, 1 panklare braadkip van 1,5 kg, 1/2 citroen, 3 takjes rozemarijn, 3 gepelde tenen knoflook, peper en zout, 1,2 kg appels, 80 g suiker, verse frieten

Bereidingswijze:

Smelt boter in een pan en bak er de kip langs alle kanten in aan. Snij de citroen in plakjes en vul er samen met de rozemarijn en knoflook de kip mee op. Kruid met peper en zout, steek op een braadspit en hang in de oven. Braad 45 min. onder de grill. Oversaus regelmatig met het braadvocht, zo zal het vel krokant worden.

Maak intussen de appelmoes. Schil de appelen en snij in stukken. Stoof tot moes met de suiker en een scheutje water. Kruid licht met peper.

Haal de kip uit de oven en versnij aan tafel. Serveer samen met de appelmoes en verse frieten.

Onze partners