Kinderkersttaart

09/06/11 om 08:19 - Bijgewerkt om 08:19

Geef je waardering

Kinderkersttaart

Ingrediënten

  • Voor 1 taart
  • 1 kg biscuitmix (Biscovit)
  • 10 eieren
  • 10 eetlepels water
  • 800 ml slagroom
  • 500 g mascarpone
  • 200 g suiker
  • 100 g vanillesuiker
  • 300 ml frambozencoulis
  • 100 ml suikersiroop met abrikozenlikeur
  • 500 g rolfondant
  • 1 koffielepel rode kleurstof (cacaoboter)
  • glazuursuiker
  • kerstversieringen van suiker

Bereidingswijze

Klop biscuitmix met eieren en water gedurende 10 minuten op. Doe dit deeg in twee ingevette taartvormen, met een verschillende diameter. Bak de biscuit gedurende 30 minuten op 180°C.

Klop de slagroom op samen met de vanillesuiker. Klop mascarponekaas, suiker en frambozencoulis onder de room. Kneed de rolfondant soepel en meng met rode kleurstof. Rol de fondant open met een deegrol.

Snijdt de afgekoelde biscuits 2 maal door, bestrijk met suikersiroop en smeer er een dikke laag frambozenroom tussen. Herhaal dit voor de twee taarten. Bedek elke taart met een dun laagje gekleurde rolfondant en plaats ze op elkaar. Versier de taart met kerstversiering en een strik.

Onze partners