Kimchi jjigae

18/05/18 om 12:14 - Bijgewerkt om 12:14

Kimchi jjigae is stevig troostvoedsel: het is een maaltijdsoep die op smaak wordt gebracht met kimchi, Koreaanse gefermenteerde kool. Het is snel en simpel te maken als je alles bij de hand hebt. Een recept van David Copmans van Camino in Antwerpen.

Kimchi jjigae

© Diane Hendrikx

Geef je waardering

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 kop witte rijst
  • 30 g varkensvet
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 teen look, gesnipperd
  • 300 g kimchi, gewogen met het meeste vocht eruit en gesnipperd
  • 50 g witte miso
  • 1 tl suiker
  • 1 tl zout
  • 100 g braadjus van het buikspek (zie hieronder)
  • 1 l bouillon (wat je in huis hebt)
  • 150 g zachte tofoe
  • 10 rice cakes (vind je gedroogd of vers in de Aziatische supermarkt)
  • 2 lapjes traag gegaard buikspek (braadjus bijhouden, zie hierboven)
  • 2 gepocheerde eieren
  • 1 bussel lente-ui, gesnipperd

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking. Stoof de ui, kimchi en look in varkensvet. Voeg het zout, de suiker en miso toe en laat alles even mee aanstoven. Voeg de braadjus en de bouillon toe en laat 5 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Voeg de tofoe, het buikspek en de rice cakes toe. Laat koken tot de rice cakes gaar zijn, ongeveer 4 minuten. Schep de soep in een kom. Serveer met het gepocheerde ei en de lente-ui. Geef de rijst als bijgerecht.

Onze partners