Kikkererwtenpuree met pindakaas, paprikacompote en walnotentoast

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

400 g kikkererwten in blik

1 el pindakaas

3 el zure room

1 koffielepel hazelnootolie

1/2 koffielepel paprika

1/2 koffielepel gemalen komijn

2 el bieslook, fijngehakt

zout en peper

8 sneetjes notenbrood

Voor de compote:

1 gele paprika

1 rode paprika

25 g rozijnen

4 el olijfolie

1 el balsamico

zout en peper

Rooster de paprika’s voor de compote onder de ovengrill tot ze zwartgeblakerd zijn. Doe ze in een kom, dek af met plasticfolie en laat 15 minuten rusten. Maak intussen de puree: laat de kikkererwten goed uitlekken en spoel ze af onder de koude kraan. Doe ze in de keukenmachine met de overige ingrediënten, behalve het bieslook. Meng tot een gladde puree. Kruid met zout en peper en voeg het bieslook toe. Zet even koel weg. Verwijder de schil en de zaadjes van de paprika’s en snijd het vlees in kleine stukjes. Vermeng de paprika’s met de aangegeven ingrediënten en kruid met zout en peper. Rooster de sneetjes brood aan beide kanten. Vorm met twee soeplepels quenelles van de puree en leg er een op elke snee brood. Verdeel de compote over de borden en werk af met fijngehakt bieslook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content